Приключенско пътуване с колело / Гърция, о-в Самотраки

Обиколка на Самотраки - пеш и с колело

Приключение Самотраки Приключение Самотраки

Дати: 7-10 юни 2018г

Маршрут: Александруполи - Самотраки - Палеополи - Фониа - Фенгари - Хора
Акценти: Остров Самотраки ще ви омагьоса със своето загадъчно спокойствие и девствена красота. Островът е малък, но изключително разнообразен и наситен с изумрудени цветове, заливащи ви от морето, от каньона и горите. Самотраки още ще ви накара да предизвикате себе си с денивелация от 1600 м до върха Фенгари, след което ще ви отпусне в топлата прегръдка на термалните води. Природа и история, колоездене и планинарство, море и термални извори ще ви накарат да се влюбите в острова и в чаровните му обитатели - дивите кози!

Инфо програма:

Първи ден – четвъртък

Среща в 10:00 ч. на пристанището в Александруполи, откъдето в 11:00ч ще хванем ферибота за Самотраки. В ранния следобед сме на острова - качваме сe на колелата и караме около 13 км до Терма. Това ще е нашият лагер в следващите няколко дни. По пътя към Терма ще посетим и археологическите разкопки при Палеополи (плюс още 10-тина км). Основния багаж в първия и последния ден превозваме с автомобил.

Втори ден – петък

Ден за изследване на каньона, образуван по течението на река Фониа, известен с причудливите скали, романтични вирчета и внушителни водопади. А дърветата - те ще ви пренесат в приказен свят на дракони и гигантски октоподи. В този първи ден ще загреем с освежаваща обиколка, а следобеда ще е за релакс в термалните води в близост до лагера ни.

Трети ден – събота

Днес ще покоряваме островния връх Фенгари. Денивелацията за деня е към 1600м. Планината е Саос, а върхът - най-висок не само на Самотраки, но и на околните по-малки егейски острови - 1611м. Очакваното време за изкачване и слизане е около 10 часа в зависимост от времето, слънцепеченето, групата и всички останали фактори. Пригответе се за приключение - върхът е корав, каменист, суров и ветровит. Има елементи на катерене. До Фенгари и обратно обаче ще се насладим на богата природа, диви кози, невероятна мощна дъбова гора, свежа планинска река и великолепни гледки. Вечерта е за отмора в лагера и термалните води на Терма.

Четвърти ден – неделя

По обяд трябва да сме на пристанището, затова сутринта стягаме багажи, товарим в колата и потегляме с колелата към Камариотиса. Хапваме набързо на пристанището преди ферибота и отпътуваме. В Александруполи всеки се качва в колата и се отправя към дома.

Цена на възрастен – 155,00 лв

Цената включва:

 • Съпътстващ транспорт - основния багаж на всички участници се превозва с автомобил от Александруполи до Самотраки и обратно
 • Професионален водач по описания маршрут
 • Организационни разходи

Цената не включва:

 • транспорт от България до Александруполи
 • билети за ферибота - по това време около 28 евро заедно с колелото
 • нощувки и храна
 • колело - предлагаме колела под наем за 15 лв на ден
 • застраховка

Общи условия:

 • Нощувките може да са в хотелче или на палатка в общинския къмпинг на Терма. При записване всеки заявява какъв вид настаняване желае, за да го организираме.
 • Храненето уточняваме, след като съберем групата
 • Цената е валидна при минимум 10 пълноплащащи туристи
 • Краен срок за записване: 15 май 2018г
 • Съдействаме за споделянето на транспорта до Александруполи
 • Степен на трудност - за хора в много добро физическо състояние, с добър опит в планинското колоездене и издържливост на планински преходи и изкачвания
Заяви участие тук ОЩЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЧУЖБИНА