Приключенско пътуване с колело / Гърция, о-в Самотраки

Обиколка на Самотраки с велосипед

С колела на Самотраки

Приключение Самотраки Приключение Самотраки

Дати: 4 - 7 октомври 2018г

Маршрут: Александруполи - Самотраки - Палеополи - Фониа - Хора
Акценти: Остров Самотраки ще ви омагьоса със своето загадъчно спокойствие и девствена красота. Островът е малък, но изключително разнообразен и наситен с изумрудени цветове, заливащи ви от морето, от каньона и горите. Самотраки още ще ви накара да предизвикате себе си с дивите си плажове, топлите термални води и панорамни параклиси, кацнали на невероятни места. Природа и история, колоездене и планинарство, море и термални извори ще ви накарат да се влюбите в острова и в чаровните му обитатели - дивите кози!

Инфо програма:

Първи ден – четвъртък

Среща в 14:00 ч. на пристанището в Александруполи, откъдето в 15:00ч ще хванем ферибота за Самотраки. В късния следобед сме на острова - качваме сe на колелата и караме около 13 км до Терма. Това е едно от селата на острова, където ще се настаним в хотелче или в къмпинга - по избор. Цялото каране на Самотраки е по перфектен, ненатоварен крайбрежен асфалтов път с неголеми дениввелации. Основния багаж в първия и последния ден превозваме с автомобил.

Втори ден – петък

Ден за изследване на източния край на острова. Ще видим каньона, образуван по течението на река Фониа, известен с причудливите скали, романтични вирчета и внушителни водопади. А дърветата - те ще ви пренесат в приказен свят на дракони и гигантски октоподи. По пътя си имаме за посещение и интересна крепостна кула, а колелата ще ни отведат най на изток до ръба на най-дивите скали на Самотраки.

Трети ден – събота

С велосипедите се отправяме към единствения пясъчен плаж на Самотраки, от който се открива гледка към турския остров Гьокчеада. Ще се изкачим и до най-панорамния параклис на острова с великолепна гледка към Егейско мореи островите Лимнос и Тасос. Само в този ден изкачването до параклиса е по черен път с денивелация 100 м. Гледката обаче си заслужава. Обядът ще организираме в някоя от малките типични гръцки таверни. Вечерта е за отмора и интересни разговори.

Четвърти ден – неделя

С колела на Самотраки

Закусваме и с колелата се отправяме към археологическите разкопки при Палеополи (на 10 км от Терма). Ферибота за връщане е в 18:00ч, затова разполагаме с целия ден за разглеждане на столицата Хора заедно с типичните малки гръцки улички и местни пазари. Връщането с ферибота е 2 часа и половина. Вече в Александруполи всеки в колата и към дома.

Цена на възрастен – 190,00 лв

Цената включва:

 • Съпътстващ транспорт - основния багаж на всички участници се превозва с автомобил от Александруполи до Самотраки и обратно. През деня сме само с колела и малка раничка на гърба.
 • Професионален водач по описания маршрут.
 • Организационни разходи.

Цената не включва:

 • транспорт от България до Александруполи. По заявка може да се организира.
 • билети за ферибота - по това време около 28 евро заедно с колелото
 • нощувки и храна
 • колело - предлагаме колела под наем за 15 лв на ден
 • застраховка

Общи условия:

 • Нощувките може да са в хотелче или на палатка в общинския къмпинг на Терма. При записване всеки заявява какъв вид настаняване желае, за да го организираме.
 • Вечерите се храним в малките таверни в Терма или си купуваме храна от магазина в Терма и си организираме барбекю вечери
 • Цената е валидна при минимум 12 пълноплащащи туристи
 • Краен срок за записване: 25 септември 2018г
 • Съдействаме за споделянето на транспорта до Александруполи
 • Степен на трудност - за хора в много добро физическо състояние, с добър опит в планинското колоездене
Заяви участие тук ОЩЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЧУЖБИНА

Приключение Самотраки