За нас - домакините на къща "Бягство при езерото" на язовир Студен кладенец

За първи път попаднахме в село Гняздово през 2014г. Селото ни омагьоса с отдалечеността си от суматохата и забързаността на големия град, с близостта до водата и с възхитителната гледка към язовир Студен кладенец. Когато година по-късно узряхме за идеята да създадем свое място сред природата, където да посрещаме приятели и съмишленици, вече знаехме, че селото е Гняздово. Цветовете и магията на язовир Студен кладенец създадоха в нас порив за нов живот и нови приключения. И така започна всичко.

Къща "Бягство при езерото" за нас е много повече от бизнес начинание. Тя е израз на устрема ни към постигане на устойчиво поведение и отговорност към природата. Да следваме ритъма на сезоните се оказа интересно, а да се запознаем с местния фолклор - забавно. С къщата ние станахме част от малката селска общност, споделихме нови ценности и преоткрихме себе си. Сега сме щастливи да живеем едновременно на село, до езеро и в планина. Животът е хубав!

Винаги сме обичали различния начин на пътуване и сме се вълнували от преживяването. В село Гняздово на язовир Студен кладенец сме щастливи да водим спокоен и здравословен начин на живот, в съзвучие с природата и в хармония със самобитните му жители.

прасковка
Прасковите ни в двора

ръчен хляб
Сами си печем хляба

пеперуда
Имаме очи за природата

Източни Родопи
Караме колело и сме активни