Многобройни възможности за активна ваканция на язовир Студен кладенец

Ако лъскавите курорти и претъпкани плажове не са Ви по вкуса, изберете язовир Студен кладенец. Мястото за незабравима почивка и релакс е къща за гости "Бягство при езерото" на 20 км от Кърджали.

Язовир Студен кладенец и прегърналите го природни територии са пълни с възможности за приключения сред природата. Дали обичате организираните пътувания или сте индивидуалист, който предпочита да следва своя собствена пътека, Източните Родопи има какво да Ви предложат. Къща "Бягство при езерото" е перфектна отправна точка за всяко вълнуващо пътешествие. Домакините познават чудесно района и ще ви предоставят информация за маршрути и забележителности. Къщата разполага и с малка библиотека с карти и пътеводители, които ще ви помогнат да се ориентирате по-добре на терен.

Село Гняздово и язовир Студен кладенец са заобиколени от интересни места за посещение - от крепости като Перперикон и Моняк, природни феномени като Каменните гъби и Дяволския каньон, до живите природни картини и обитатели, които са истинското богатство на района - диви елени и сърни, зубри, лисици, зайци, лешояди и орли.

От къща "Бягство при езерото" тръгват пешеходни маршрути към защитена местност Юмрук скала, устието на Перперешка река, Османовия залив и дивечовъден участък Студен кладенец. Преходите могат да бъдат леки или с повече доза адреналин, но винаги пълни със зашеметяващи пейзажи. Специално подготвени екотурове ще Ви срещнат със защитени видове птици, влечуги и бозайници и ще Ви настроят на нова вълна за общуване с природата.

Каякинг туровете в язовир Студен кладенец са достъпното приключение по вода за абсолютно всеки, който мечтае да се наслади на природата от водната повърхност. От водата светът изглежда различно. Скалите са по-причудливи, а небето по-синьо. С каяците се достига до невъобразими диви кътчета, които Ви зареждат с романтична енергия. Тръгването е от къща "Бягство при езерото" - трябват ви само обувки, които ще намокрите и добро настроение. Всичко друго осигуряват домакините на къщата.

Велопоходите са предизвикателство. Източните Родопи са мека и екзотична планина, но все пак планина. И планинските маршрути около къщата, както според терена, така и според продължителността, изискват опит с карането на колело в планината. С велосипеди под наем от къщата или Ваш собствен байк - приключението е гарантирано.

И още активности: природна и ландшафтна фотография, орнитоложки турове, разходка с моторна лодка, уинд сърф, конна езда, кулинария, пътека на билките, посещение на ферми и др. Попитайте ни!

Всички актуални програми качваме във
 • фейсбук страницата на къща Бягство при езерото
 • Черен щъркел
  Черен щъркел - защитен вид

  каякинг
  Каякинг в язовира

  елен лопатар
  Елен лопатар

  с байк при езерото
  С байк при езерото